Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kenya’da saldırılar: 48 ölü

Ülkenin doğusunda Eş Şebab örgütünün düzenlediği saldırılarda en az 48 kişi hayatını kaybetti. 25’ten fazla kişi de yaralandı.



El Kaide baÄŸlantılı EÅŸ Åžebab örgütü pazartesi günü Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde birden fazla noktaya saldırdı. Bir karakol, iki otel ve bir bankaya düzenlenen silahlı saldırılarda 48 kiÅŸi öldü. Ölenlerin arasında bir polis de var.

Olay sonrası birçok kiÅŸi ormanlık alana doÄŸru kaçmaya baÅŸladı. Yaralılar en yakın hastanelere kaldırıldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre yaklaşık 30 saldırgan vardı. Saldırganlar iki araçla baskın yaptı.

Ä°lk saldırı deÄŸil 

Müslüman nüfusun çoÄŸunlukta olduÄŸu Kenya’da Hıristiyanların yaÅŸadığı kentlerden biri olan Mpeketoni, daha önce de EÅŸ-Åžebab militanlarının saldırısına uÄŸramıştı. Ä°ki ay önce kentteki kilisede bir el bombası bulunmuÅŸ ve imha edilmiÅŸti.

Mpeketoni, tarihi Lamu Adası’na yakınlığı sebebiyle birçok turistin geçiÅŸ noktası olarak kullandığı bir kent. Somali merkezli EÅŸ-Åžebab örgütü Kenya'da özellikle turistleri ve Hıristiyanları hedef alan saldırılar düzenliyor.

Kenya yönetiminin Ekim 2011'de EÅŸ-Åžebab'a karşı mücadele etmek için Somali'ye asker göndermesinin ardından örgütün Kenya'da düzenlediÄŸi saldırılar arttı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.